úterý 3. března 2015

Co dělat, když máte vybitý mobil a nemáte k dispozici zásuvku?

Ahoj, v tomto článku bych vám chtěla přiblížit jeden chytrý výmysl a to externí nabíječku.
Tuto nabíječku mám ze stránky poštovné zdarma, kterou ode mě již určitě dobře znáte. 
Odkaz na nabíječku je ZDE
Nejdříve bych vám řekla něco k parametrům a pak až k mému názoru. Cena nabíječky je 605,- Ceny se liší podle kapacity. Kapacita je vlastně nějaké množství energie, které se do té stanice vejde. Tato má 10 400 mAh, což je jedna z největších kapacit.
K nabíječce vám přijde i krátký kablík, z jedné strany je USB a z druhé micro USB.
Jak můžete poznat i podle obrázku, když zapojíte micro USB do nabíječky a druhý konec buď do počítače nebo do adaptéru od nabíječky např. k mobilu a dáte do zásuvky, v obou způsobech se nabíjecí stanice začne nabíjet. 
A když zapojíte do USB druhý konec dáte do mobilu nebo do jakéhokoli vašeho zařízení a ono se začne nabíjet.
Musím říct, že při zapojení do zásuvky se nabila rychleji a i déle vydržela.
A abych hned neodešla od vrchní strany nabíječky, najdete tam zapínací tlačítko, které upřímně nevím k čemu je, jelikož jakmile nabíječku připojíte k mobilu zapne se sama. A dále tam je malá žárovka s modrým světýlkem.

























































Na boku? Nevím, jestli se to dá nazvat bokem, ale snad chápete. Nalezneme tam čtyři žárovičky, které signalizují to, jak je stanice nabita. Jak vidíte svítí mi jedna a půl, to znamená, že se blíží vybití.

Velikostně je hodně podobná na výšku mému 8' tabletu a na první fotce jste mohli vidět srovnání s rukou. Jinak přesné rozměry jsou: 16 x 4,1 x 2,4
Čeho jsem se opravdu zalekla byla váha stanice, je docela těžká na svoji velikost, vůbec jsem to nečekala.
A teď už k samotnému nabíjení. Když jsem stanici nabila v počítači a chtěla jsem si nabít tablet, tak z 5% mi ho nabila jen na 80% a byla vybitá, opravdu jsem se divila a bála jsem se, že je nějak rozbitá, jelikož i ty s nejmenší kapacitou dokáží nabít mobil jednou a naplno. Tak proto jsem příště stanici nabíjela ze zásuvky a zkusila jsem jí na mobil. Mobil nabíjela opravdu dlouho, za cca 2 a půl hodiny dobila 60% a nezhasla ani jedna tečka, když jsem mobil dobila asi do 90% zhasla první. Tudíž tato stanice dokáže mobil nabít až 4x úplně na plno. No i když počítejte spíš 3x než 4x, je to hodně sporné. Záleží na tom, jestli je mobil při nabíjení v klidu nebo ho normálně používáte, což nabíjení zpomaluje.

Myslím si, že externí nabíječky jsou opravdu šikovné věci, hodí se hlavně na cestování nebo když celý den potřebujete využívat mobil, ale nemůžete zůstat u zásuvky.
Na eshopu poštovné zdarma najdete mnoho variací externích nabíječek, různé barvy, velikosti, tvary, kapacity a samozřejmě ceny. 
Myslím si, že se určitě vyplatí do nabíječky investovat.
Jen je škoda, že neumí nabíjet i počítač, to by se občas hodilo.

Doufám, že se vám tento článek líbil a dejte mi vědět, jestli nějaké externí nabíječky využíváte.
Jednou mi přišel dotaz na to, kam mi někdo může soukromě napsat zprávu, aby ji nikdo neviděl. Takže můžete mi psát na můj email - katkanajman@klikni.cz odpovím vám, co nejdříve budu moct.
Dál mi můžete psát do zpráv na mojí fb page ZDE a nebo na můj osobní fb do zpráv ZDE . Moc ráda vám s čímkoli poradím, nebo vás klidně vyslechnu a popovídám si s vámi.

Pokud vás ještě něco zajímá, pište na ask -  zde , vše vám moc ráda zodpovím.
Nezapomeňte dát like na fb page - zde

Mějte se krásně Katie xx

1 komentář:

  1. no aj ja mám doma externu nabijacku na taky princip ze mi ukazuje percenta kolko ma baterky a asi mi vydrzi na 2 nabitia :/ http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat